Τα κατάφερε ! Η Ιτιώτισσα Μαρία Λύτρα κατέκτησε τις δύο από τις επτά ψηλότερες κορυφές του Κόσμου!

Ως μέλος του  Συλλόγου Χιονοδρόμων Ορειβατών Ιτέας – Κίρρας (ΣΧΟ)  η καθηγήτρια Αγγλικών  Μαρία Λύτρα – μητέρα δύο παιδιών –  κατέκτησε πολλές κορυφές τα τελευταία χρόνια: την επιβλητική Γκιώνα, τα Βαρδούσια, την Οίτη,  τη Λιάκουρα του Παρνασσού (άλλωστε τα 3 από τα 10 υψηλότερα βουνά στην Ελλάδα είναι στην Φωκίδα!) , τον Όλυμπο κ.ά.

Αλλά και στο εξωτερικό κατακτώντας την κορυφή  Mt. Elbrus (5642 m)
Το Ελμπρούς είναι το υψηλότερο όρος του Καυκάσου και το ψηλότερο σημείο της Ευρώπης και μια από τις 7 κορυφές !

Οι επτά κορυφές είναι τα υψηλότερα βουνά σε καθεμία από τις επτά ηπείρους. Η επίτευξη κορυφής σε όλα αυτά τα βουνά θεωρείται ορειβατική πρόκληση την οποία κατάκτησε πρώτος στις 30 Απριλίου, 1985 ο Ρίτσαρντ Μπέις ενώ η Μαρία έχει έως τώρα (με Κιλιμάντζαρο και Ελμπρούς)  κατακτήσει τις 2 από τις 7 ψηλότερες κορυφές στον κόσμο!

Ακολούθησε φυσικά και ειδική προπόνηση σε καμπ επιβίωσής στα χιόνια.

Το Κιλιμάντζαρο, με ύψος 5.899 μέτρα είναι το ψηλότερο βουνό της Αφρικής και ένα από τα πιο γνωστά βουνά του κόσμου. Η αναρρίχηση στην κορυφή του δεν είναι εύκολη, αλλά το Κιλιμάντζαρο είναι έτσι διαμορφωμένο που βοηθάει τους αναρριχητές να παρατηρήσουν και να μάθουν πώς αντιδρά το σώμα τους στο υψόμετρο. Ανεξάρτητα από τις ικανότητες των αναρριχητών, όλοι πρέπει να συνοδεύονται από ντόπιο οδηγό και πρέπει να υπολογίσουν ότι θα χρειαστούν 5 με 6 μέρες για την ολοκλήρωση της αναρρίχησης. Η προσπάθειά σας θα ανταμειφθεί στην κορυφή του βουνού καθώς εκεί θα δείτε εγγυημένα μια θέα που δεν έχετε ξαναδεί ποτέ.

 

Σύντομα ελπίζουμε να έχουμε αποκλειστικές δηλώσεις από την Ιτιώτισσα ορειβάτρια !!!!

Η ΚΟΙΝΣΕΠ ΜΑΝΤΕΙΟ  θα είναι σίγουρα δίπλα της στην επόμενη αποστολή, είτε σαν χορηγός είτε με αποκλειστικές ανταποκρίσεις σε ζωντανό χρόνο !!

Πάμε για τα 3 στα 7  Μαρία !

Sky is the limit!

Σχετικά Άρθρα: