Ξεκινάμε! ! ! ! Κοιν. Συν. Επιχ. Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας ” Μαντείο”

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός της Κοιν.Σ.Επ. είναι η συλλογική και κοινωνική ωφέλεια με την εξυπηρέτηση κοινωνικών αναγκών τοπικού ή ευρύτερου χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, η Κοιν.Σ.Επ. ΜΑΝΤΕΙΟ θα αναπτύσσει δραστηριότητες σχετικές με:

α. Την προώθηση της τουριστικής εικόνας και λειτουργίας στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας
β. Την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής,
γ. Την προώθηση της αλληλεγγύης μεταξύ των επαγγελματιών που σχετίζονται με τον τουρισμό στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας με κοινό στόχο την τουριστική ανάπτυξη της, προς το κοινό όφελος.

Α. Προβολής & Ενημέρωσης
1) Ενέργειες προβολής και ενημέρωσης των επισκεπτών, διαφήμισης του φυσικού κάλους, των μνημείων, των αξιοθέατων αλλά και των επιχειρήσεων που παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον.
2) Διοργάνωση ή συμμετοχή σε εκδηλώσεις, φεστιβάλ, εκθέσεις, διοργανώσεις και προωθητικές ενέργειες κάθε είδους, που συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος στην Στερεά Ελλάδα.
3) Συμβουλευτικές υπηρεσίες για διαφημιστική υποστήριξη και προώθηση τουρισμού, συνεργασία με ελληνικές και ξένες οργανώσεις για προώθηση πολιτισμού και επενδύσεων.
4) Υπηρεσίες προβολής σε ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παραγωγή ραδιοφωνικών, τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών
για τουριστική προβολή.
5) Έκδοση και πώληση εντύπων, χαρτών, βιβλίων, σημειώσεων, ημερολογίων και λοιπού έντυπου υλικού για προώθηση του Τουρισμού και της τοπικής Επιχειρηματικότητας.

Β. Σχεδιασμός & Διοργάνωση
1) Πολιτιστικών, αθλητικών ή κοινωνικών εκδηλώσεων.
2) Διοργάνωση και τεχνικοϋλική υποστήριξη για την διεξαγωγή πολιτιστικών ή επιστημονικών εκδηλώσεων, ημερίδων, φεστιβάλ, εκθέσεων, συνεδρίων, συναυλιών κτλ
3) Σχεδιασμός – Εκπόνηση μελετών / ερευνών κάθε μορφής για την ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας με Κοινωνικά Κριτήρια και του Τουρισμού.
4) Ανάδειξη γαστρονομικού τουρισμού, θρησκευτικού, αλιευτικού, αρχαιολογικού, θαλάσσιου, τουρισμού χειμερινών σπορ και άθλησης, περιπατητικού, οικογενειακού τουρισμού, τουρισμού τρίτης ηλικίας και σχολικού.

Γ. Συνεργασίες
Με φορείς της τουριστικής αγοράς σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς και συνεργασία με άλλους επαγγελματίες της Στερεάς Ελλάδας και των κοντινών περιφερειών. Με τους Δήμους, την Περιφέρεια και άλλους φορείς δημοσίου συμφέροντος ή Συλλόγους, με σκοπό την προώθηση και ανάπτυξη του τουρισμού και του πολιτισμού.
-Συνεργασία με άλλους καλλιτεχνικούς και πολιτιστικούς φορείς για την συμπαραγωγή παραστάσεων με αυτούς, συνεργασία με Πανεπιστημιακές σχολές και τμήματα με ομοειδή αντικείμενα.

Δ. Υγεία -Οικολογία – Εθελοντισμός
Καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης και ευαισθησίας με σκοπό την προστασία του οικοσυστήματος αλλά και του περιβάλλοντος. Παροχή εθελοντικής εργασίας και επίδειξη πνεύματος συνεισφοράς και αλληλεγγύης για την στήριξη και πραγματοποίηση αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Καθαρισμός, χαρτογράφηση και ανάδειξη μονοπατιών σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ε. Διάσωση και αξιοποίηση παραδοσιακών επαγγελμάτων .
– Μάθηση και ανάδειξη της ναυτικής παραδοσιακής τέχνης (ξυλοναυπηγικής). Μελέτη τρόπων κατασκευής παραδοσιακών σκαφών, ευαισθητοποίηση του κόσμου για τη θάλασσα και την προστασία της και τον σεβασμό της παράδοσης.
– Μάθηση και ανάδειξη παραδοσιακής χειροποίητης κατασκευής κουδουνιών.
– Μάθηση και ανάδειξη παραδοσιακής βυρσοδεψίας, επεξεργασίας δέρματος.

Σχετικά Άρθρα: