Γέμισε η επαρχία με…. Αθηναίους εκδρομείς!

Δεν θα τους δεις φυσικά έξω αλλά μία ματιά το βράδυ στο Γαλαξίδι από μακρυά θα δεις δεκάδες φωτάκια αναμμένα (έχουν φτάσει πια τα σπίτια μέχρι τα μύδια σχεδόν!!!)  ή μια βόλτα το πρωί στον Αθ. Διάκο και θα εκπλαγείς με πόσες καμινάδες καπνίζουν….

Γιατί δεν πρέπει να πάτε στα χωριά για ασφάλεια

Από την πρώτη ημέρα που άρχισαν τα έκτακτα μέτρα πρόληψης για την πανδημία του κοροναϊού δεν ήταν λίγοι όσοι σκέφτηκαν να πάνε στα χωριά τους και να απομακρυνθούν από τα αστικά κέντρα όπου παρουσιάζονται τα περισσότερα κρούσματα.

Η έξοδος εντάθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων 2-3 ημερών, όταν ανακοινώθηκαν τα τελευταία και πιο δραστικά μέτρα, κάτι που έκανε πολλούς να επιλέξουν να φύγουν από τις πόλεις και να στραφούν στην περιφέρεια και τα χωριά τους τα οποία μοιάζουν ως ασφαλής επιλογή.

Η οδηγία που υπάρχει από τις αρχές ωστόσο είναι σαφής και υπαγορεύει στους πολίτες να παραμείνουν σπίτι και να αποφύγουν τις μετακινήσεις, έτσι ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η εξάπλωση του ιού.

Σύμφωνα με ειδικούς το να γίνονται μετακινήσεις δεν βοηθάει προς την κατεύθυνση αυτή ενώ στα χωριά εμφανίζονται πλέον μαζικά ύποπτα κρούσματα, σε περιοχές όπου κατοικούν κυρίως μεγάλης ηλικίας πολίτες, Ως εκ τούτου είναι πολύ πιθανό με τις μετακινήσεις προς τα χωριά να γίνει μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού.

Η οδηγία είναι: «Μένουμε σπίτι»

https://www.parapolitika.gr

 

Σχετικά Άρθρα: