Εισήγηση από τον Δήμο για επαναχρησιμοποίηση της Νήσου Μολημένου για τους “Κορωνοϊομένους” !

Ο  Μολημένος είναι ένα μικρό νησί, μόλις 20 στρεμμάτων, στην είσοδο του Κρισσαίου κόλπου (δίπλα από τις νήσους Αγ. Αθανάσιος & Αγ  Κωνσταντίνος) στην Ιτέα.

Πάνω στα πετρώδη και άνυδρα εδάφη του είχε φιλοξενήσει στο πρόσφατο παρελθόν (αρχές του αιώνα) όλους τους λεπρούς (νόσος του Χάνσεν) της ευρύτερης περιοχής.

Κάτι που έδωσε την ιδέα στον σημερινό Αντιδήμαρχο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής να εισηγηθεί στο επόμενο Δ.Σ. την μετατροπή του σε χώρο φιλοξενίας νοσούντων από Κορωνοϊό καθώς αποτελούν εστία μόλυνσης για τις γύρω περιοχές !

Θα αρχίσουν να μεταφέρουν σταδιακά ασθενείς προερχόμενοι και από την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και από χώρες του εξωτερικού βοηθώντας έτσι τον οικισμό απέναντι από το νησί στο εμπόριο, τις μεταφορές αλλά και τον Τουρισμό καθώς θα προμηθεύουν είδη πρώτης ανάγκης τους νοσούντες  αλλά θα φιλοξενούν και τους συγγενείς τους .

Εναλλακτικά εξετάσουν η νήσος Αγ. Αθανάσιος να γίνει : Νησί Έλις (Ellis Island) στ’ ανοιχτά της Ιτέας να γίνει ο κύριος σταθμός υποδοχής των επισκεπτών που έφταναν από την Αθήνα (οι μαγαρισμένοι) , αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στην  αμόλυντη, την άσπιλη, την παρθένα  επαρχία…

 

Ο Ρατσισμός της αρρώστιας

 

Αναρωτιέστε γιατί στην Ελλάδα τα κρούσματα είναι τόσο λίγα ή γιατί έχουμε τόσα ορφανά; Είναι απλό! Ο κόσμος ντρέπεται τον κοινωνικό στιγματισμό!

Φαντάσου να ζεις σε μια μικρή πόλη και να είσαι ο πρώτος που θα βγεις να πεις  : Έχω τον ιό!” Να είσαι  δηλαδή ο ασθενείς “Ο” !

Είναι σίγουρο πως εκτός από τον ασθενή, θα στιγματιστεί  και ολόκληρη η οικογένειά του, καταδικαζόταν την σε απομόνωση  (και πιστέψτε με όχι μόνο για 14 ημέρες…) όπως παλιά που αποκαλούσαν τα μέλη ενός λεπρού  “λεπρόσογο”.

Ακόμα και τραγούδι θα γράψουν για εσένα,  άσε που κάτι τέτοια είναι ικανά ακόμα και το επίθετο να σου αλλάξουν και από Παπαδόπουλος να σε λένε Κορωνάκη… φυσικά θα κάνεις να ξαναδείς καλεσμένο στο σπίτι σου 7 χρόνια, στα μπαρ όταν θα παραγγέλνεις μπύρα θα σου φέρνουν  φυσικά CORONA, άσε που θα καίνε μετά την καρέκλα που κάθισες…
Οπότε ακόμα και να ψοφήσεις οι συγγενούς σου θα πουν πως πνίγηκες τρώγοντας λουκανικόπιτα  (και μέσα στην νηστεία…) ή ότι έπεσες και χτύπησες το κεφάλι σου γλιστρώντας στο μπάνιο… πιστέψτε με θα ακούσουμε για πολλούς τέτοιους “περίεργους”  θανάτους σύντομα…

 

 Διαζύγια από το internet ανακοίνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος

 

Διαπίστωσες πως έχει κορωνοϊο ο Κουμπάρος σου, η γυναίκα σου αλλά ΟΧΙ εσύ;

Παρατήρησες (αυτές τις ημέρες που κάθισες στο σπίτι σου) πως τα παιδιά σου μοιάζουν περισσότερο στον γείτονα παρά σε εσένα;

Άκουσες τα παιδιά σου να φωνάζουν τον υδραυλικό και τον ηλεκτρολόγο “θείους” και το συνδίασες με κάθε φορά που σου λέγαν πως ήρθε στο σπίτι “ο θείος” ;

Αναγκάζεις υποσυνείδητα την γυναίκα σου να φορά μάσκα γιατί αλλιώς δεν βλέπετε;

Υπάρχει Λύση!

τώρα ο Δικηγορικός Σύλλογος σου παρέχει την δυνατότητα με απόλυτη εχεμύθεια να εκδώσει διαζύγιο ηλεκτρονικά! ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΚΟΥΜΠΙΟΥ!

 

ΕΚΚΛΗΣΙΑ:

Πείτε την αλήθεια, εσείς που κλείσατε την εκκλησία είσαστε ένας  από τους 34 προγραμματισμένους γάμους που είναι να τελεστούν μετά την Ανάσταση;

ΦΑΡΜΑΚΟ:

Πάντα πίστευα πως το φάρμακο θα ανακαλυφθεί από το αίμα μου… ή από το σπέρμα μου δεν είμαι ακόμα απολύτως βέβαιος !

Ζω επικίνδυνα :

Δεν πλένω πάνω από 3 φορές την ημέρα τα χέρια και χρησιμοποιώ ΣΠΑΝΙΑ dettol .

Εφηβεία:

Φαντάσου να είσαι 17 ετών και πρέπει να ζεις όλη ημέρα στο σπίτι με τους γονείς σου…..  αυτό είναι πανδημία!

ΜΟΥΣΕΙΑ:

Το μουσείο των Δελφών έχει την τιμή να φιλοξενήσει κατευθείαν από του Βιβλικούς χρόνους  τις 3 από τις 7 κατάρες του Φαραώ!
Έτσι για να μην αισθάνεται ο επισκέπτης πως ήρθε και το τέλος του κόσμου…

ΕΡΩΤΑΣ:

Γιατί στην χολέρα μπορούσαμε να κάνουμε κάνουμε έρωτα (υπάρχει και σχετικό βιβλίο) ενώ με τον Κορωνοϊο δεν μπορούμε?

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Θα βγω αύριο να φωτογραφίσω τα πεζοδρόμια, τις πλατείες και την παραλιακή… πότε θα τα ξαναδείς έτσι χωρίς τραπεζοκαθίσματα !?
(το ξέρατε πως έχουν πλακάκια από κάτω;)

 

ΠΑΡΕΕΣ:

Σας παρακαλώ παρακολουθήστε μια παρέα στον δρόμο σε τι διάταξη στέκονται πλέον… περνάει άνετα μηχανάκι ανάμεσα τους!!!

 

ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΨΩΝΙΑ:

Η μόνη αληθινή ανθρώπινη και ποιοτική λίστα είναι αυτή που βρήκαμε από ένα Αρχαίο Πολεμιστή Σαολίν που με την βοήθεια του Μύρκα την επικαιροποιήσαμε ελαφρός και σας την παρουσιάζουμε:

 Τα πράγματα  που πρέπει να έχουμε στο σπίτι μας:

1) Παρακεταμόλη : Depon !
Φαντάσου έναν κόσμο που θα είναι ο μισός κρυωμένος, το πρώτο φάρμακο που θα βγει σε έλλειψη είναι τα αναλγητικά!  Κάνε επαρκή προμήθεια για το σπίτι, άμα έχεις παιδιά πάρε και τις παιδικές εκδόσεις.

2) Μιας και θα πας στο Φαρμακείο πάρε και ότι άλλο φάρμακο χρησιμοποιείς, οδοντόκρεμες, οινόπνευμα, βαμβάκι και προφυλακτικά (βασικά μόνο αυτά θέλεις τα άλλα τα λες για το ξεκάρφωμα, 15 ημέρες τι θα κάνεις σπίτι…) Μην ξεχάσεις να τους ζητήσεις να σου δώσουν και 2-3 μπουκαλάκια από το αντισηπτικό που φτιάχνουν οι ίδιοι! (οικονομικότερο και καλύτερο από του εμπορίου!)

3) Χαρτομάντιλα , χαρτιά υγείας, χαρτιά κουζίνας. Η πρώτη ύλη έρχεται από το εξωτερικό οπότε πιθανό είναι να έχουμε έλλειψη, άσε που θα είσαι κρυωμένος οπότε το μαντιλάκι σου το θέλεις…   Φυσικά εμείς έχουμε την χαρτοβιομηχανία του Κουτσούκου αλλά που να βγαίνεις έξω…

4)Γάλατα μακράς διάρκειας για 1 μήνα! πάρε και γάλατα Νουνού για καβάντζα όπως και βούτυρο & τυρί. Που να τρέχεις ημέρα παρά ημέρα στις ουρές, στον κόσμο, στο super market… Πάρε για την πρώτη εβδομάδα φρέσκο γάλα και μετά μακράς που λήγει μετά από 40 ημέρες περίπου. Βασικό είναι να έχει πάντα μέχρι να λήξει ο συναγερμός στο ψυγείο σου γάλατα για ένα μήνα… Όχι πάω τώρα και μετά από ένα μήνα ξανά.

5)Ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι , φιδές (είπαμε θα είσαι άρρωστος…) αλλά και σάλτσες, τοματοπελτέ, πέστο κτλ (λάδι, ελιές και αλάτι φαντάζομαι έχουμε όλοι)

6) Μάσκες (βρίσκεις και στα μαγαζιά με οικοδομικά υλικά όχι μόνο στα Φαρμακεία) και γάντια μίας χρήσεις .

7) Ψωμί στην κατάψυξη. Για να αποφεύγεις τις πολλές εξόδους, άσε που δεν ξέρεις αν ο υπάλληλος που θα στο δώσει έχει τον ιό….. παράλληλα πάρε και αραβικές πίτες, πίτες για σουβλάκι, παξιμάδια, φρυγανιές αλλά και αλεύρι και baking powder  !

8)Κρέατα, κιμάς, σουβλάκια, κοτόπουλο αλλά και ψάρια καθαρισμένα στην κατάψυξη …. αλλά και παστά ψάρια.

9)Φρούτα και λαχανικά που αντέχουν

10)Αντισηπτικά , καθαριστικά χλωρίνη κτλ

11) Σκυλοτροφή /γατοτροφή

12) Μπισκότα, καφές, τσάι,σοκολάτες, κορν φλέικς  ξηρούς καρπούς, ηλιόσπορους, μερέντα, μαρμελάδες, μέλι, 1 κιλό παγωτό (κανονικά πρέπει να πάρεις 3 κιλά αλλά άσε χώρο στην κατάψυξη και για άλλα τρόφιμα)  σεξουαλικά βοηθήματα, αλκοόλ  (από μπύρες μέχρι κρασι, Μοχίτο και ουίσκι…)

13) Βιβλία και παιδικά βιβλία (τι θα κάνουν 15 ημέρες τα παιδιά μέσα στο σπίτι;)

14)  Συνδρομή Netflix , PS4 ,επιτραπέζια παιχνίδια,τράπουλα,ζάρια, ρουλέτα, 3 τραπουλόχαρτα για να παίξεις τον Παπά κτλ (15 ημέρες είναι αυτές…)

15) Ένα σουγιά να χαράζετε στον τοίχο τις ημέρες που απόμειναν…

 

Μην ξεχάσεις  πως πρέπει να είσαι και πνευματικά προετοιμασμένος.

Ο διαλογισμός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της πρακτικής Σαολίν, ονομάζεται  Γου Κουνγκ Τσαν 武功禅 (Wǔ Gōng Chán), ή “Τσαν του Γου Κουνγκ”.
Η αυθεντική πρακτική Σαολίν είναι ένα μονοπάτι που οδηγεί προς την πνευματική διαύγεια και ηρεμία. Με την οικοδόμηση ενός ισχυρού σώματος και μιας μαλακότερης εσωτερικής φύσης…
Η ευτυχία δεν κρύβεται κάπου έξω, αλλά μέσα μας, εδώ και τώρα…

 

Μύρκας

 

 

Σχετικά Άρθρα: