Χιλιάδες πιστοί “σπάνε” την καραντίνα και σπεύδουν στις πηγές του Αγιόνερου στην Κίρρα!

Χιλιάδες πιστοί “σπάνε” την καραντίνα και σπεύδουν στις πηγές του Αγιόνερου στην Κίρρα!

Εδώ και δύο ημέρες γινόμαστε μάρτυρες ενός σπάνιου φαινομένου καθώς χιλιάδες πιστοί από όλη την Ελλάδα, παραβλέποντας τις παραινέσεις της Κυβέρνησης,  σπάνε την καραντίνα και μεταβαίνουν με κάθε μέσο στις θαυματουργές πηγές του Αγιόνερου στην Κίρρα!

Οι πηγές ως γνωστό από την Αρχαιότητα διαθέτουν θεραπευτικές ιδιότητες, όμως διαθέτουν και παρενέργειες (όπως κάθε φάρμακο  που σέβεται τον εαυτό του) έτσι η παρενέργεια αυτής της πανάκειας είναι…. το τσιρλί!
Το τσιρλιπιπί κοινός ή με τον επιστημονικό του όρο : Διάρροια

Η επιτακτική ανάγκη για αφόδευση και ούρηση ταυτόχρονα.

Αυτό έρχεται πρωτίστως  σαν απάντηση στο “Τι το κάνετε ρε τόσο κωλόχαρτο; “ αλλά και σαν απόδειξη πως πολλοί ΓΝΩΡΙΖΑΝ αυτό που οι Κυβερνήσεις μας το έκρυβαν, για τις θεραπευτικές  ιδιότητες του Τσιρλόνερου  στην Κίρρα και είχαν προμηθευτεί εγκαίρως το αντίδοτο σε αυτήν την περίπτωση που δεν είναι άλλο από ένα κοινό κωλόχαρτο (σύμφωνα με την διεθνή βιβλιογραφία : Χαρτί υγείας)
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η περιοχή διαθέτει και βαριά βιομηχανία παραγωγής χαρτιού….

     

 

Η κοσμοσυρροή των πιστών και η ανάγκη για την προσωρινή του έστω διαμονή, ανάγκασε τον Δήμο να ξανανοίξει μετά από πολλά χρόνια τα 2-3 παλιά εγκαταλελειμμένα κάμπινγκ της περιοχής!

Μύρκας

Σε  αυτήν την φωτογραφία βλέπουμε πως την ώρα της αναμονής ο κόσμος πέρναγε την ώρα του…. βλέπουμε σε αυτόν τον βράχο σύμβολά από το 1925 , 1930 , 1945! Στο σημείο αυτό της διαδρομής έχει και πολλή καλή ηχώ, οπότε προσοχή τι ήχους παράγεται  !!!

 

Εδώ βλέπουμε τις τουαλέτες δίπλα από την πηγή πως είναι τώρα και πως ήταν πριν από μερικά χρόνια (καθώς δεν μπορούσες να κάνει πάνω από 20 βήματα πριν νοιώσεις τα ζουμιά να τρέχουν ανάμεσα από τα πόδια σου…)

 

Δυστυχώς και αυτό δεν υπάρχει πια!

  

Στην είσοδο του μονοπατιού θα δείτε “το σπίτι με τα αγάλματα” ένας παλιός πρώην Νερόμυλος ίσως το πιο παλιό κτίσμα σε όλη την Ιτέα- Κίρρα καθώς το αναφέρει Γάλλος περιηγητής από το 1870 ακόμα!

 

 

(ΤΟ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΑΠΛΑ ΕΓΩ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ  : το παραπάνω άρθρο ΔΕΝ βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα (δηλαδή ΔΕΝ είναι αληθινό αλλά  δημιούργημα της νοσηρής φαντασίας μου!!!) Είναι μια προσπάθεια να κάνω χιούμορ σε αυτές τις δύσκολες σε όλους ώρες …
Σας ευχαριστώ

Μύρκας

Σχετικά Άρθρα: